Австрійські штори

Австрійські штори

 

 

Як ви думаєте, про які штори йде мова, якщо їх називають пишними, палацовими? Мабуть, найбільше підходять під ці характеристики австрійські штори. Завдяки своєму багатому зовнішньому вигляду вони повністю відповідають інтер’єру в класичному стилі, але не менш цікаво виглядають і в сучасному інтер’єрі. Такі штори можуть прикрасити не тільки кухню, вітальню або спальню, але також ванну або балкон.

Австрійські штори піднімаються і опускаються за допомогою карниза для підйомних штор. Карниз для австрійських штор не сильно відрізняється від карнизу для римських, тут немає лише жорстких вставок і обтяжувача понизу. А ось шторна тасьма використовується зовсім інша.

 

Порівняння з римськими шторами, де верх пришитий до липучки рівно, австрійську штору необхідно спочатку підібрати. Для складання можна взяти звичайну шторну стрічку і потім вручну пришити до вже зібраного верху липучку потрібного розміру. Але краще замість звичайної шторної стрічки використовувати спеціальну махрову, яка сама прилипає до липучки на карнизі. Є і третій спосіб: перед пришиванням стрічки до тканини пришийте до неї шматочки липучки таким чином, щоб вони потрапляли на вільні від складання ділянки стрічки. Це варіант більш трудомісткий, але економічний.

Раніше на австрійські штори нашивалися вручну вертикальні ряди каблучок, які пропускали мотузочки з карнизу. Сьогодні існує спеціальна вузька стрічка з готовими кільцями. На шторку з легких тканин краще ставити прозору стрічку з прозорими кільцями.

У розкритому вигляді австрійські штори можуть нічим не відрізнятися від звичайних штор, але якщо зшити їх довше, в розкритому вигляді внизу вийдуть хвилі з тканини. Вони будуть більш пологими, якщо збірка невелика (менше 2-х разів), але в цьому випадку низ штори під вагою тканини може стати вже верхи і зіпсувати весь вигляд. Тому для цього виду штор рекомендується складання від 2.5 до 3 разів.

Пошиття австрійських штор можливе як з легких тканин, так і з щільних. На м’якішій тканині (вуаль, шеніл, креп) складки будуть виглядати акуратніше. Штори з жорстких тканин (тафта, органза), завдяки складкам, що стирчать, стануть більш об’ємними, що відмінно виглядає в сучасному інтер’єрі.

Можна підібрати австрійські штори на кухню з виходом на балкон. Важливо при цьому, щоб фіранка на балконних дверях і шторах були з однієї тканини і мали однакову збірку.

 

 

Лондонські штори дуже схожі на австрійські, але є і відмінності, про які ви можете прочитати в розділі Лондонські штори.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.

Врахувати всі необхідні дрібниці при пошитті та виборі фасону вам допоможуть наші дизайнери, які з задоволенням дадуть відповідь на ваш дзвінок.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ