Штори у вітальню

У цьому розділі представлені деякі фото штор для вітальні, зроблені нами за весь час роботи. Хочеться звернути увагу на те, що ми виставляємо тільки наші фотографії.

Яка кімната може бути залом урочистостей, їдальнею, кінозалом, гостьовим, ігровим, робочим кабінетом і навіть музеєм? Звісно, вітальня. Це центральна кімната квартири або будинку, куди ви потрапляєте відразу після передпокою. Вона і створює той особливий настрій, ту атмосферу, яка робить ваш будинок особливим. Саме сюди ви наводите рідних та друзів, тут проводяться сімейні поради та свята, дні народження та дружні посиденьки.

Як в будь-якій кімнаті, увагу відразу привертає вікно і його оформлення, тому ми завжди намагаємося поповнити нашу колекцію моделей штор для вітальні новими роботами.

Найскладніше в  дизайні штор для вітальні — зробити так, щоб вікно подобалося всім. І вашим дітям, і батькам, і друзям, і найголовніше, господарям будинку. При цьому важливо врахувати, як ви хочете розставити акценти в інтер’єрі, щоб не повторювати історію, яка сталася з нами кілька років тому.

Працювали ми у великій і красивій квартирі в центрі міста. За кілька днів до цього завісили вікна вітальні, а тепер підійшла черга інших кімнат. Дзвінок в двері, чуємо вітання гостей і бас господаря: «Тільки НІЧОГО НЕ ГОВОРИТЕ ПРО ШТОРИ!!!» Пояснення не змусило себе чекати. Це була вже п’ята «делегація» і щоразу повторювався один і той же сценарій:

— Доброго дня, яка красива квартира! — радісно щебетали гості.
— Ми старалися! Зверніть увагу, підлога — набірний паркет... — господар явно натякав, що настав час змінити туфлі на тапочки.
— Які штори! Гості стояли на порозі вітальні.
— Двері з натурального дуба, ручки італійські... — господар наповнився гордістю, згадавши про викладену суму.
— Так, так, красиво, і штори в вітальні чарівні! — Гості розбрелися по кімнаті, повільно рухаючись в бік вікна.
— Стіл привезли з Європи, чекали 6 місяців...
— Хороший стіл. А де ви замовляли штори? — гості не здавались, продовжуючи гнути свою лінію.
— Та цей стіл дорожче, ніж моя машина!!! ВИСТАЧИТЬ, БІЛЬШЕ НІ СЛОВА ПРО ШТОРИ!!!

Як правильно вибрати штори в вітальню: 5 порад

1. Стиль.

Дотримуйтесь стилю, в якому оформлена вітальня. Порада настільки проста і природна, що здається, як можна зробити інакше. Проте ситуації бувають різні. Коли в процесі вибору шпалер або меблів беруть участь не тільки господарі квартири, але і діти, родичі, знайомі та сусіди, результат буває непередбачуваним. Підбираючи штори в вітальню, тримайте в голові картинку інтер’єру кімнати в цілому, тоді простіше буде вписати туди текстиль. Подивіться, наскільки красивими є кімнати в стилі Прованс, про які ми написали окрему статтю.

2. Акцент.

Дуже важливо правильно розставляти акценти в інтер’єрі, тому подумайте заздалегідь, на що ви хочете звернути увагу людей, що входять в кімнату. Це можуть бути картини, меблі, навіть скатертина на столі. Більшість дизайнерів по шторах прагнуть виділити вікно, що не завжди виправдано. Адже головне завдання — створити гармонію в кімнаті. Подивіться уважно на фотографії, в одних вітальні штори є акцентом, в  тільки доповнюють композицію.

3. Колір.

Один з основних моментів при підборі штор в вітальню — це колір. Найчастіше штори за кольором вибираються, виходячи з вже існуючої гами. Перший варіант — текстиль в колір м’яких меблів або килима на контрасті зі стіною. Інший варіант — посилити колір стін, підібравши меблі і декор вікна в тій же гамі, так ви створите те, що називають гармонією нюансів.

З яскравими квітами треба бути особливо акуратними. Закономірність тут така: що яскравіший колір, то менше його має бути. Так на світлих шторах красиво виглядатиме яскраве оздоблення, малинова, помаранчева, салатова, але не навпаки.

4. Пропорції.

Центральна кімната вашого будинку повинна приносити почуття спокою, надійності та захисту. У цьому нам допоможе текстиль і його здатність змінювати пропорції приміщень. Повісивши важкі штори, можна врівноважити масивні меблі, візуально збільшити висоту стелі.

Кімнати з високими стелями стають затишніше і тепліше, як тільки з’являється ламбрекен: це може бути буфф або класичний напівкруглий ламбрекен з м’якими складками. А ось австрійські штори темного кольору або великий темний ламбрекен зроблять кімнату затишною, але меншою.

Не завжди вітальні декорують важкими шторами, іноді досить і легких завіс, але що дотримується практично скрізь — це довжина: в цьому приміщенні штори повинні бути до підлоги, або лежати на підлозі.

5. Функції.

Необхідно відразу продумати, які функції виконуватиме текстиль.

Шторами можна тільки прикрасити вікно, в цьому випадку ними не використовуються. Закриватися від сонця при цьому варіанті ви зможете, використовуючи рулонні штори, жалюзі або нічну штору.

Якщо ви плануєте ввечері задергувати штори, розраховуйте складання в 1.5–2 рази. Залишіть 35 см збоку від вікна для того, щоб штори в відкритому вигляді туди помістилися.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.

Вибрати оптимальний варіант штор до вітальні допоможуть наші дизайнери. Дзвоніть, ми з задоволенням відповімо на всі ваші запитання.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ