Штори на люверсах

Наші штори на люверсах фото:

Спочатку люверси використовувалися для кріплення вітрил і тентів, вони зміцнювали отвори на тканині, крізь які протягувалися канати. Звичайно, такі люверси робилися з металу і кріпилися багатотонними пресами, «розвальцьовувалися». У середині 90-х років увійшли в моду і штори на люверсах. Щоб встановити люверси, ми домовлялися з механіком такого преса, розмічали місця для отворів і несли штору на завод.

Зараз таким чином ми працюємо з тентами. Встановлені пресом люверси витримують значні навантаження, але метал має і свої недоліки. Такі штори важкі, їх не можна прати в пральній машинці. Металеві люверси виробляються в різних розмірах, але вибір кольору обмежений.

На зміну їм прийшли пластикові з таким принципом дії. Отвір на тканині закріплюється за допомогою двох пластикових кілець, пази яких входять один в друга. Карниз проходить в отвори, ніби пронизуючи штори на люверсах наскрізь.

Штори на люверсах зазвичай кріпляться на круглі карнизи, дерев’яні або металеві. Але існують і інші способи, наприклад:

— люверси можна надіти на гачки, встановлені в стелю або стіну,

— шнур просмикнути в люверси та навколо карниза,

— прикріпити люверси до стельового карнизу або карнизу-струні за допомогою великих декоративних «скріпок».

Люверсами можна прикрасити край або навіть полотно штори. А якщо їх встановити понизу римської штори, і протягнути декоративний шнур або шарф з  легкої тканини, вийде вишуканий дизайнерський варіант оформлення вікон.

Основні переваги штори на люверсах:

  1. Чудово вписуються в сучасний інтер’єр, будь то дитяча, спальня або кабінет.
  2. Дозволяють красиво укласти штору з невеликим складанням. Наприклад, на карниз товщиною 16 мм, використовуючи люверси зовнішнім діаметром 55 мм, мінімальна збірка — 1.2 рази. Тобто можна красиво навісити майже рівну штору. Це необхідно, коли наше завдання — показати красу тканини з великим малюнком. Така збірка не дробить малюнок, а навпаки, підкреслює його.
  3. Дозволяють красиво і рівно укласти верх штори з дуже великим складанням. Наприклад, коли потрібно максимально відкрити вікно і помістити 4-х метрову штору в простінок шириною в 30 40 див. (Збірка в 10–15 раз).
  4. Легко рухаються карнизом.
  5. При навішуванні не потрібні гачки та петельки.

Основні проблеми при роботі зі шторами на люверсах, на які потрібно звернути особливу увагу:

  1. Кількість люверсів має бути парною, тоді обидва краї штори будуть загорнуті до стіни. В іншому випадку один із країв буде дивитися на вас.
  2. Відстань між внутрішніми краями великих люверсів 9–10 см. Якщо тканина щільна і жорстка, можна збільшити цю відстань до 12 см. В цьому випадку складки вийдуть дуже великими.
  3. Якщо карниз подвійний, зверніть увагу на відстань між трубами. В ідеалі воно повинно бути не менше половини відстані між центрами люверсів. Тоді складки штори в зібраному вигляді не будуть упиратися в другу трубу.
  4. Обов’язково закріплюйте верх штори спеціальною стрічкою або дублірином.
  5. Довгі карнизи кріпляться на 3-х кронштейнах, таким чином, ви не зможете однією шторою повністю закрити вікно. Для цього знадобляться два полотна.
  6. При роботі з щільними і важкими тканинами важко встановити люверси, пази не застікаються, і люверси відскакують від штори. У цьому випадку краще використовувати спеціальні люверси, пристрій яких дозволяє кріпити їх на тканині будь-якої товщини. Вони так і називаються: «люверси для щільних тканин».
  7. Не рекомендується використовувати штори на люверсах, якщо карниз встановлений під нахилом.
  8. Якщо тканина має широкі смуги, або вертикальний малюнок, люверси потрібно встановлювати з урахуванням цього малюнка. Наприклад, смуга на внутрішній складці буде менш видна, ніж малюнок, що потрапив на зовнішню.

Яким простим ні здавався даний спосіб кріплення штор, він вимагає більш детального продумування всіх нюансів, ніж в звичайних шторах. Телефонуйте, пишіть, наші дизайнери завжди раді допомогти.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.


ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ