Штори для дому

Якими мають бути штори в заміському будинку? На перший погляд вони мало відрізняються від штор в звичайній квартирі. Але це враження оманливе, адже і вікна цих приміщень не схожі одні на інші.

Одна з істотних відмінностей — це розміри. Рідко в якій квартирі можна знайти вікно висотою 4 метри, а в будинку вікна, що йдуть вздовж сходів, іноді розташовані і на 6-ти метровій висоті. Велику ширину вікон будинку також необхідно приймати до уваги, розраховуючи навантаження на карниз.

У заміському будинку також можна зустріти вікна найнезвичайніших форм: круглі, трикутні, трапецієподібні, арочні, розташовані під нахилом. Вікна нестандартних форм вимагають особливого підходу до оформлення.

Форму круглого вікна ви підкреслите за допомогою фіранки, задрапірованої по колу. Добре виглядають вільно укладені "шарфи" з тканини, для їх кріплення достатньо пари гачків по боках від віконця. При виборі штор на аркові вікна аркові вікна особливу увагу зверніть на карнизи. Пошиття завіс на вікна зі скосом, також як і арочні, вимагає особливих навичок.

Розглядаючи фото штори на вікнах на сходах, ви можете помітити, що багато з них поміщені в отвір вікна. Це зроблено спеціально, щоб тканина не заважала на проході. Але там, де дозволяв простір, ми ставили карниз над вікном. Вікна сходів найчастіше декорували лише легким тюлем, закриваючи їх за потреби рулонними шторами.

Вікна цокольного поверху зазвичай розташовані під стелею, вони широкі, але невисокі. Якщо цокольний поверх використовується як технічне приміщення, можна обмежитися рулонними шторами. Якщо там розмістити кімнату відпочинку, більярдну або кінозал, шторами можна створити ілюзію повноцінного великого вікна. Для цього вибирайте довгі штори та гардини. А ось коротка римська штора підкреслить функціональність приміщення. Цікавий варіант — пишна австрійська штора, яка опускається не нижче підвіконня. Вона наголосить на класичному стилі, в якому оформлене приміщення.

Вибираючи штори для дому, зверніть увагу на наступні фактори:

  1. Стиль кімнати і її кольорова гамма. Гармонійно виглядає приміщення, в якому штори для дому підтримують стиль інтер’єру. Якщо існує змішання стилів, при виборі штор краще орієнтуватися на стиль м’яких меблів.
  2. Розмір вікон і їх форма. За допомогою штор можна візуально розширити маленькі вікна, вирівняти асиметричні і навіть поміняти форму вікна.
  3. Пейзаж за вікном. Якщо в темний час доби він також хороший, як днем, подумайте, чи є необхідність в фіранці. Може бути достатньо лише декору навколо вікна. Якщо ж вигляд за вікном спальні вас не радує, красивий тюль з малюнком відверне від нього увагу.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.

Враховуючи всі тонкощі оформлення вікон заміського будинку, наші дизайнери підберуть варіант оформлення вікна, що ідеально підходить. Телефонуйте.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ