Штори на петлях

Наші штори на петлях фото:

У 90-ті роки, коли в нашій країні входили в моду напівкруглі ламбрекени і пишні драпірування, по Європі прокотилася інша хвиля. Штори кріпилися на круглі карнизи за допомогою петель, широких поясків з тканини, які ще називали шльовками або штрипками. Сьогодні штори на петлях використовуються дуже широко. Особливо добре виглядають петлі з контрастної тканини, створюючи яскраві акценти на вікні і вносячи в міські квартири затишок заміського будинку.

Переваги кріплення штори на петлях:

  1. Красиво оформлений верх;
  2. Велика складка;
  3. Можливість красиво укласти штору з невеликим збиранням;
  4. Підкреслюють стиль Кантрі;
  5. Оригінальний верх не тільки штор, але і ламбрекенів, римських штор.

Проблеми, з якими ви можете зіткнутися під час пошиття штори на петлях, та способи їх вирішення:

  1. Найбільша проблема штори на петлях — це те, що вона погано рухається по карнизу, особливо при висоті більше 2.7 м.м. Щоб петлі краще рухалися, використовуйте спеціальні пластикові накладки на трубу карниза, які кріпляться під петлі. Можна інакше вирішити цю проблему, пришивши з боку петлі особливу стрічку, яка так і називається «для полегшення ковзання». Якщо немає цієї стрічки, використовуйте звичайну прозору шторну тасьму.
  2. Щоб краї штори не загорталися назовні, відкриваючи бічний шов, при пошитті загорніть краї тканини під крайні петлі на 4–5  см. В цьому випадку боки будуть виглядати акуратніше.
  3. Якщо штори на петлях потрібно задривати щодня, наприклад, в спальні, зручніше під кожним шльовкою зашити складку. Інакше доведеться щоразу розподіляти складання на тканині вручну. Гарно виглядають як односторонні складки, так і зустрічні або бантові.
  4. Якщо складно знімати карниз щоразу, коли ви хочете випрати штори, закріпіть петлі з відворотної сторони на липучці (велкро). Петельку потрібно буде перекинути через трубу карниза і притиснути до липучки.
  5. Не варто високо ставити підхоплення штори на петлях, особливо це стосується кріплення підхоплення до краю карниза. Чим вище край штори, тим більше нахиляються петлі по відношенню до карнизу, що виглядає неакуратно. У цьому випадку потрібно або встановлювати підхоплення нижче, або робити широкі і невисокі петлі.
  6. Як і під час роботи з люверсами, потрібно враховувати вертикальні смуги або малюнок на тканині. Ті ділянки тканини, які будуть знаходитися під петлями, припадуть на зовнішню складку, а між петлями mdash; на внутрішню.
  7. Якщо карниз стоїть низько, верх штори може виявитися нижче вікна. Зважте на цей момент, розраховуючи висоту петлі.

Розміри петель залежать від ширини і висоти штори, підбираються окремо для кожного конкретного виробу. Рівні петлі найчастіше шиють шириною 4–5 см, висотою 8–9 см. Проміжки між петлями — 2–3 ширини петлі.

Петлі можна зробити різних форм і пропорцій, наприклад:

  • рівна петля з трикутним мисиком понизу;
  • петля, призбирана знизу, наприклад, за допомогою стрічок, протягнутих в куліску;
  • широкі та невисокі петлі;
  • фігурні петлі будь-яких форм, пошиті на флізеліні;
  • петля зі шлейфом, одягненим в люверс;
  • петлі на ґудзиках;
  • петлі, протягнуті в декаболи (кульки з отвором)...

Штори на петлях ідеально підходять для оформлення інтер’єрів в стилі Кантрі і в сучасному стилі. Вони чудово впишуться в дитячу та кухню, в кабінет та вітальню.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.

Підібрати ідеальні форми та розміри петель для ваших штор допоможуть дизайнери нашого салону. Телефонуйте.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ