Штори в стилі Прованс

Наші штори у стилі Прованс фото новинки 2023р.

Наші штори у стилі Прованс фото новинки 2022 р.

Попередні роботи

Прованс буває різним.

Хочу поділитися досвідом, яким бачать цей стиль наші співвітчизники, і які саме штори у стилі Прованс вони обирають.

«Справжній» Прованс грубуватий, назвемо його Сільським Провансом. Текстиль у цьому інтер’єрі підбираємо не просто натуральний, а з яскраво вираженою фактурою, переплетенням волокон. Сюди чудово підходять тканини натурального кольору льону, при цьому склад тканини може бути різним, як бавовна та льон, так і суміші із вмістом натуральних волокон.

Штори в стилі Кантрі чудово вписуються в такі інтер’єри. Тут Прованс позначений не текстилем, а меблями та іншими деталями інтер’єру.

Різко відрізняється від Сільського Замковий Прованс. Це вже не будиночок у селі, а заміська резиденція королів та принців. Це замок в оточенні природи, полів та лісів, що накладає свій відбиток на інтер’єр. У цьому випадку для штор ми пропонуємо більш дорогі тканини, оксамит, жаккарди, які чудово поєднуються з гіпюром, мереживом та натуральною бахромою. Це, мабуть, єдиний Прованс, куди не впишуться штори стилю Кантрі.

Близький до цього стилю Пасторальний Прованс, де в інтер’єрі та текстилі використовуються мотиви французьких художників, що зображують сценки з ідилічного життя пастушок чи прогулянок на природі придворних Людовіка XIV. Підбираючи штори в стилі Прованс в такі інтер’єри, ми намагаємося врівноважити дрібний малюнок на стінах або тканині, додаючи смуги, однотонні матеріали та граємо з кольором.

Трохи особняком від цих напрямків стоїть Шеббі-шик, назвемо його Барочним Провансом. Штори в цьому стилі милі, затишні, з достатком оборочок і рюшів, вставок з мереживом, прошвою та безліччю дрібних чарівних деталей. Текстиль у таких кімнатах доповнюють подушки та пуфи, килимки з тканини та покривала.

Надзвичайно красивими виходять квартири в Сучасному Провансі, де витончені квіткові мотиви та натуральні фактури поєднуються з лаконічними формами меблів або оздоблення. Підібрати штори в такі приміщення досить складно, проте цікаво. В одному будинку можуть бути сусідами всі напрямки. Вітальня може бути у Замковому стилі, спальня — у Пасторальному, дитячі — у Барочному, а гостьові кімнати у Сільському Провансі. При цьому за рахунок натуральних фактур та пастельних тонів інтер’єр будинку буде єдиним цілим.

Як художники малюють фарбами, так дизайнери нашого салону оформляють вікна, використовуючи тканини для штор у стилі Прованс. Частину нашої колекції тканин ви можете побачити у інтернет-магазині. До портьєрних тканин легко підібрати фіранку, в салоні безліч зразків батиста, гіпюру, сітки, тюлі з натуральних волокон.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ