Римські штори

Наші римські штори фото новинки 2023 р.

Наші римські штори фото новинки 2022 р.

Раніше роботи

Це цікавий, незвичайний спосіб оформлення вікна, який має незаперечні переваги. Вони практичні, займають мало місця, легко збираються, гарно виглядають. Не так давно з’явився новий вид декору вікна — гофрована римська штора.

Римські штори піднімаються і опускаються за допомогою спеціальних карнизів, які бувають двох типів: мотузкові, як для жалюзі, і ланцюгові, з бобінами всередині підйомного механізму. Ще зовсім недавно навіть в Європі інструкція з виготовлення римської штори починалася зі слів: візьміть дошку, оббийте її тканиною, знизу прикріпіть металеві кільця для мотузок. Штору при цьому радили кріпити дужками прямо до дошки. Принцип і зараз не змінився: штора піднімається вгору за допомогою мотузок, протягнутих в петлі або кільця, прикріплені до вивороту тканини. Але сама штора кріпиться на липучці, легко знімається для прання.

По своїй суті римська штора — це прямокутний шматок тканини, який піднімається вгору горизонтальними складками. У такому вигляді вона чудово підходить для кімнати в стилі мінімалізму. Проста форма, ніяких зайвих деталей, як і меблів і декорі. У цьому стилі основний акцент робиться на кольорі і фактурі тканини: натуральні волокна, жата поверхня, перфорована, блискуча, що імітує структуру мармуру або дерева ...

Додаємо канти по краях і низу, вибираємо тканину з малюнком — і ось у нас вже готова римська штора для квартири в сучасному міському стилі. По канту люверси і прядив’яний канат - морський стиль. Люверси, в яких пройде яскравий шарф з легкої тканини, і вікно стає акцентом в інтер’єрі. Ніякий інший вид штор так не підкреслює красу малюнка на тканині, як римська штора, тому так красиво виглядають моделі з котону з принтом.

У класичному інтер’єрі римські штори можна вписати, використовуючи тканину з малюнком у вигляді вензеля, смуг, квітів. Прикрашають штору додаткові деталі: витончений фігурний низ, кант, бахрома, оздоблення, декоративний сваг, оборка. Бахрому можна пустити зверху по вставках, що надають шторі жорсткість, тоді в складеному вигляді штора виглядає по-східному пишно.

Римські штори можна шити як з щільної, так і з прозорої тканини. Красиво вони виглядають з органзи, коли прозора основа розчиняється на вікні і залишається лише малюнок, нагадуючи вітражі. У цьому випадку радимо використовувати тільки найтонші прозорі вставки і стрічку. Такі штори не закриють вас від сонця і сторонніх очей, зате не затьмарять кімнату, що дуже важливо для вікон, що виходять на північ.

Є кілька складних моментів, які обов’язково треба врахувати в дизайні римських штор:

1. Між карнизом і створкою вікна має бути достатньо місця для складок тканини, які займають в середньому 20-25 див. Інакше вікно не відкриватиметься.

2. Краще встановлювати штору зверху на проріз вікна, а не всередину його. Яким би ідеальним ні був пошиття, це м’яка тканина, яка не буде точно відповідати отвору, що може виглядати неакуратно.

3. Чим довше кронштейн карниза, тим більше буде просвіт між стіною і шторою. Якщо штора не широка, то дивлячись на неї під кутом в 45 градусів, ви побачите незавішене вікно.

4. Римські штори можна встановити на створку вікна, вони легко кріпляться на склопакети. У цьому випадку тканина закриє скло, але ручка і пластик навколо штори будуть видні. Тому краще виглядає на білих вікнах - світла тканина, на темних темна.

5. При пошитті римських штор добре використовувати підкладку, яка надає складкам додатковий об’єм, захищає тканину від вигоряння, виділяє малюнок на тканині.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.

Ми з задоволенням відповімо на всі питання з дизайну, пошиття і монтажу римських штор. Пишіть, дзвоніть, ми завжди раді вам допомогти.

ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ