Штори для альтанки

З настанням весни приходить пора перебиратися за місто та облаштувати не тільки будинок, але і відкриту веранду.

При оформленні текстилем відкритих майданчиків є свої особливості, найчастіше використовуються або маркізи, або штори для вулиці.

Маркізи — це навіси з тканини, які використовують для захисту від сонця і дощу. Це свого роду рулонні штори, які кріпляться зовні будівлі за допомогою спеціальних механізмів.

На фотографії це штора з тканини в смужку, яка намотується на вал великого діаметру. Уздовж колон натягуються троси, які утримують низ тканини в горизонтальному положенні. Штора захищає від сонця, дощу та вітру. Зверніть увагу, що при сильному вітрі рекомендується штору піднімати, на урагани вона не розрахована.

Маркізи практичні, зручні, але більш схожі на тенти і навіси, ніж на штори для веранди.

Якщо ж ви хочете створити на веранді комфортну атмосферу паризького кафе, або середземноморської вілли, ніщо не замінить тканину з її м’якістю і фактурою.

Які штори для альтанок і веранд можна не знімати ні взимку, ні влітку, не змінювати протягом багатьох років? Яку тканину можна використовувати і під сонцем, і під дощем, і під снігом?

Це дралон, тканина, виготовлена з волокна німецького виробництва. Є його аналоги, в Росії — це нітрон, в США — акрілан, в Японії — кашмілон. Тканина синтетичного виробництва з однією абсолютно дивовижною властивістю — на відміну від інших хімічних волокон вона на дотик нагадує тонку вовну, така ж м’яка і пластична.

Дралон називають «вічною тканиною». Дійсно, матеріал не псується, не вигоряє, не гниє, не покривається пліснявою. До того ж не електризується і «дихає». Стійкий як до високих, так і дуже низьких температур. Добре стирається і швидко сохне. Навіть після довгих років використання і безліч прань чудово зберігається.

Тепер і в нашому салоні є вибір дралону іспанського виробництва. Більшість тканин однотонні, приємних кольорів як яскравих, так і пастельних тонів. Є тканини у клітину, причому сам малюнок середнього розміру. Це добре для веранди, дачної альтанки, відкритої тераси, адже зовсім дрібна клітка виглядає кухонною. Серед дралону є багато тканин у смужку як широку, так і вузьку.

Потішило й те, що серед однотонних тканин з’явилися різні фактури, тепер ви можете вибрати дралон з яскраво вираженим переплетенням ниток, схожий на грубу вовняну тканину.

І ще кілька технічних характеристик: ширина тканини — 160 см, питома вага — 205 г/м2, тест на стирання — 28000 циклів.

З дралону можна шити не тільки штори, чохли та подушки на дачні меблі, а й тенти, парасольки, шезлонги, гойдалки, лежаки. Завдяки своїй міцності ця тканина підходить і для меблів.

За  фасоном штори для альтанки — це в більшості своїй тканина на петлях, люверсах або стрічці.

Уявіть, ви запрошуєте на шашлик друзів і зручно їх влаштовуєте на терасі, затуляючи від зайвого сонця. А ввечері, коли хочеться довше поспілкуватися за чашкою міцного чаю, навіть дрібний дощ не прожене вас з затишного і зручного місця.

Весна — найкращий час для того, щоб повісити штори в альтанку. Телефонуйте.

Знайти красиві тканини для штор ви можете у нашому інтернет-магазині.


ЗВ’ЯЖІТЬСЯ З НАМИ